Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle omuz omuza elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun kök nedeni zemin kaybına vasıf vermemesi ve elan azca maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

l Duman ızdırapntısını önler. Yaman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlamlar.

Binalarda makul standartlarda arsa alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu baplar asıl olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.

Montaj: Yangın kapısı, sahih şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip Yangın Kapısı Fiyatları binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Kupkuru olarak anlamanız bâtınin kötüya elan önce uygulaması binalmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle onaylamak istiyorum.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına olanak esenlar. Yangın bapları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kabilinden müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Hamiş: Haberde adı sabık şirket adları ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Bina çışitalarında kullanılan baplar mesleklevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar deruneride çevrilmiş kalabilir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına müsait mürtefi birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Düz yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı olumlu raporunun kırmızıınması derunin en önemli adımdır.

Report this wiki page